Universitatea olandeză din Utrecht a stabilit: rezervorul era situat pe o suprafață de 2,8 milioane de kilometri pătrați, mai mare decât ocupă astăzi Marea Mediterană, de exemplu.
Parathetis a existat cu aproximativ 11 milioane de ani înainte de zilele noastre, valurile lacului făceau zgomot din Alpii actuali până în stepele turkmene. Volumul de apă din lac era de 10 ori mai mare decât toate lacurile actuale la un loc.
Reclamă
Natura
De pe coasta de nord-est a Taiwanului, o broască țestoasă verde uriașă poate fi văzută deasupra suprafeței Oceanului Pacific. Aceasta este Insula Guishan, cunoscută și sub numele de Insula Țestoaselor, care este un vârf de stratovulcan cu vegetație. Suprafața sa terestră este de puțin sub trei kilometri pătrați.
Pe fundul mării, zeci de guri hidrotermale scuipă pene vulcanice bogate în sulf. Sulful, bacteriile sulfuroase și bulele de gaz transformă suprafața apei în alb lăptos. În ciuda mirosului înțepător de sulf, locul este popular printre turiști și fotografi. Pentru oamenii de știință, insula este interesantă din punctul de vedere al organismelor care trăiesc în apropierea hornurilor, unde apa este acidă, fierbinte și saturată cu metale grele. Studierea unor astfel de ecosisteme ne ajută să înțelegem cum au evoluat primele forme de viață.
Studiul a demonstrat că flora emite o serie de compuși volatili speciali, prin intermediul cărora are loc comunicarea între diferiții săi reprezentanți.
Proiectul a implicat mai multe plante Arabidopsis thaliana. Acestea sunt mici plante cu flori care aparțin familiei varză.
După ce au colorat ușor fiecare exemplar, biologii le-au așezat unul lângă altul și apoi au plantat omizi vorace pe unele
Faye Park, care conduce Fundația de Cercetare PIRG, a declarat: “Interdicțiile sunt eficiente. Cetățenii își dau seama că se pot lipsi de pungi și duc la cumpărături pungi ecologice reutilizabile.
Legea din New Jersey a avut cel mai mare impact, reducând consumul de pungi cu peste 5,5 miliarde de pungi anual.
În prezent, în SUA există peste cinci sute de ordonanțe municipale care interzic pungile, la care se adaugă o duzină de reglementări similare la nivel de stat.
Se știe că o picătură de nicotină poate ucide un cal. Dar ce se întâmplă cu câinii? Pentru a înțelege dacă fumatul pasiv la frații noștri mai mici crește probabilitatea apariției cancerului, oamenii de știință americani au efectuat un studiu.
Experții au decis să stabilească principalii factori care afectează riscul de cancer la terrierii scoțieni de peste 6 ani. Această rasă are inițial o predispoziție la apariția cancerului de vezică urinară – riscul de a se îmbolnăvi la acești câini este de 20 de ori mai mare în comparație cu alte rase.
Cei 120 de indivizi au fost observați timp de 3 ani. Cercetătorii i-au întrebat pe proprietari despre activitatea animalelor lor de companie, locul de reședință, dieta și alte boli. Aceștia au acordat o atenție deosebită dacă proprietarii fumau, deoarece acest lucru crește probabilitatea apariției cancerului la om.
Reclamă